Alergeny v přírodních esenciálních olejích

Alergií a alergenů je nespočet.  My, jako výrobci kosmetiky se v tomto příspěvku budeme věnovat alergenům nacházejícím se v přírodní kosmetice.  

CO JE TO ALERGIE?

Alergie je přehnaná, nepřiměřená reakce imunitního systému organismu na látky, se kterými se běžně setkáváme v našem prostředí.  Těmto látkám se říká alergeny.  

Alergická reakce se může projevovat různě. My si teď budeme povídat o alergiích projevujících se na pokožce.  Ty se mohou projevovat ekzémy, v případě sliznic pak překrvením, vysoušením nebo otokem.  Častým projevem je rovněž pálení nebo svědění.  

KDE SE ALERGENY NACHÁZEJÍ?

Prakticky všude.   Dle původu je lze dělit na přírodní (pyl, hmyz, rostliny), chemické (parabeny, formaldehydy) a syntetické.  Hodně se setkáváme s názorem, že přírodní esenciální oleje (silice) neobsahují žádné alergeny.  Opak je však pravdou.  

V naší kosmetice používáme pouze vysoce kvalitní silice, ale i tam se alergeny nacházejí.  Je to prostě tak.  Alergeny jsou součástí esencí - vytváří jejich vůni avšak citlivé jedince může dráždit.  

V našem "Svěžím tělovém másle" najdete přírodní vonnou esenci Citron.  Ta obsahuje tyto alergeny:

  • citral
  • limonene
  • linalool

Balzámy na ruce nabízíme dva - s jemným mandlovým olejem a hojivým konopným olejem.  U obou máte na výběr ze čtyř vůní (esenciálních olejů):

  • Cedrové dřevo - bez alergenů
  • Levandule - Citronellol, Coumarin, Geraniol, Limonene, Linalool
  • Růžové dřevo - Geraniol, Limonene, Linalool
  • Tea Tree - D'limonene, Linalool

EXISTUJÍ NĚJAKÉ SILICE ZCELA BEZ ALERGENŮ?

Jak jste si mohli všimnout, esenciální olej s vůní cedrového dřeva neobsahuje žádné alergeny.  V naší nabídce najdete ještě jeden produkt s vůní, ale bez alergenů - Mandlové tělové máslo s pravou vanilkou.  

NA CO SI DÁT TEDY POZOR?

Pokud netrpíte zvýšenou citlivostí na některé ze zmíněných alergenů, můžete bez obav vybírat ze všech našich produktů.  Zaměřujeme se na kosmetiku bez přidaných vůní a zejména u pleťových krémů, které nanášíme na citlivé partie, volíme variantu bez esenciálních olejů. 

Navíc u našich produktů vždy najdete přesné složení, včetně všech alergenů.  

 

S láskou k vaší pleti, 

Ivča a Standa za Feelo Cosmetics

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz