Jak se starat o pokožku na podzim

Ze všech ročních období je snad nejromantičtější a nejočekávanější podzim. My ho oba milujeme.

Je čas sklizně zeleniny, zahrada se pomalu ukládá k zimnímu spánku, vše zpomaluje a konečně můžeme zpomalit i my. Očekáváme oranžové dny strávené venku na procházce a pak zachumlaní pod dekou s horkou čokoládou nebo kakaem a těšíme se, až si opět oblékneme naše oblíbené svetry!

Ale počasí, co může vypadat hezky na obrázku, často nevěstí nic dobrého pro naši pleť. S prudkým poklesem teploty, který značí začátek změny ročních období, může podzimní počasí způsobit zmatek každému typu pleti.

Našich 10 základních tipů pro podzimní péči o pleť vás a vaši pleť provedou změnou ročních období. 

 

1. PRAVIDELNÝ PEELING

Abyste zabránili matné, nevýrazné a dehydratované pleti během podzimních měsíců, zvyšte peeling na dvakrát týdně. Pravidelný peeling pomáhá zvyšovat buněčnou regeneraci a odstraňuje odumřelé kožní buňky, které mohou bránit vstřebávání jakýchkoli hydratačních látek nebo sér.

Při výběru peelingu doporučujeme zvolit určitě nějaký s přírodními exfolianty, jako je bambus, jíl nebo ananas. Nebo vyzkoušejte náš recept:

Peeling z ananasu a rýžové mouky_FEELO 

Tento ovocný peeling na obličej a krk neobsahuje nic než ananas, rýži, jíl a vanilku.

Bílý jíl je nejjemnější ze všech jílů a je vhodný i pro osoby s citlivou pokožkou. Pomáhá stimulovat krevní oběh v pokožce a zároveň ji jemně exfoliuje a čistí. Netahá z pokožky oleje, lze jej tedy použít na suché typy pleti bez negativních výsledků.

Ananas je nabitý enzymem zvaným bromelain. Četla jsem, že bromelain může být užitečný při lokálním použití kvůli jeho protizánětlivým vlastnostem. Může pomoci snížit zarudnutí a pomoci rychleji hojit jizvičky. Funguje tak, že pohltí odumřelé kožní buňky.

Mletá rýže dává tomuto receptu úžasnou exfoliační sílu. Je jemná, a přesto vysoce účinná při hluboké exfoliaci. Pleť po peelingu zůstane hydratovaná, osvěžená a zářivá. Tento recept také odhaluje jasnější a rovnoměrnější vrstvu pokožky.

 

2. DBEJTE NA HYDRATACI POKOŽKY

Mít ve svém arzenálu produkt, který uzamkne hydrataci, je skutečně jedním z nejdůležitějších tipů podzimní péče o pleť. 

Ujistěte se, že se vyhnete jakékoli kosmetice, která obsahuje vysušující alkohol, protože tato syntetická složka zbavuje vaši pokožku vlhkosti a může způsobit, že bude suchá a svědivá. 

Pokud jste ještě nikdy nezkoušeli obličejový olej, nyní je ideální čas investovat. S krásně lehkou, hedvábnou texturou a intenzivním vyživujícím pocitem jsou pleťové oleje ideálními produkty, které dodají vaší pleti ochranu před přírodními živly. 

Náš opunciový pleťový olej a pleťové máslo Cupuacu jsou oba plné účinných rostlinných olejů pro omlazení pokožky, včetně bio opuncie, arganu, granátového jablka a zeleného kávového oleje. Tyto přírodní pleťové oleje a másla vytvářejí na vaší pokožce ochrannou bariéru před vnějšími agresory a uzamykají vlhkost ve vaší pokožce na delší dobu.

Opunciový olej a cupuacu_FEELO

 

3. VYBERTE SI BALZÁM NA RTY

Může být lákavé sáhnout po kalíšku s vazelínou, abyste ochránili popraskané rty před chladem. Tato nevinně vypadající hmota však nemusí být tak užitečná, jak si myslíte.

Jako vedlejší produkt z ropného průmyslu není vazelína kompatibilní s naší pokožkou. Nanášení na rty v podstatě znamená, že vaši pokožku zabalíte do přilnavé fólie, zabráníte jí dýchat. Jako výsledek pokožka může bolet a popraskat.

Sáhněte raději po balzámu na rty, který obsahuje přírodní vosky a oleje pro ochranu, výživu a opravu poškozených rtů.

Balzám na rty s rakytníkem je podzimní pleťový hrdina a lze jej použít k vyživení suché pokožky kdekoli, včetně suchých rtů. Zklidňující meruňkový olej a olej z rakytníku podporují hojení suchých, popraskaných rtů, zatímco včelí vosk zjemňuje a mangové máslo vytvoří jemnou, ochrannou vrstvičku.

Rakytníkový balzám FEELO

 

4. OPEČUJTE SVÉ RUCE

Asi nejčastějším nešvarem podzimní péče o tělo jsou suché, bolavé ruce. To není vlastně překvapivé, protože naše ruce jsou často vystaveny povětrnostním vlivům, ať už jde o hledání klíčů nebo ťukání do telefonu. Často je zanedbáváme, A pokud jde o podzimní péči o pleť, často je zanedbáváme.

Vzhledem k tomu, že pokožka na rukou neprodukuje tolik přirozeného mazu jako zbytek těla, je tato oblast mnohem náchylnější k vysušení, zejména v chladnějším počasí. Je čas vrátit to našim nejpracovitějším částem těla!

Hýčkejte své ruce během podzimu a zimy hluboce hydratačním záchranným prostředkem, jako je náš Mandlový balzám s vůní růžového dřeva, obohacený o bambucké máslo, jemný mandlový olej a zklidňující bambucké máslo. Vaše ruce nebudou vědět, jak vám poděkovat.

Balzám na ruce FEELO

5. KRÁSNÁ PLEŤ ZAČÍNÁ ZEVNITŘ

Můžete udělat velký rozdíl pro svou pokožku tím, že uděláte několik malých změn ve svém jídelníčku.

Mnoho z nás například stále nepije dostatek vody, což může způsobit vysušení a šupinatění pokožky. Pití 2 litrů vody denně je základním způsobem, jak ochránit pleť před podzimní mndlostí.

Jak jsou dny chladnější, studená voda je často vyměněna za čaj nebo jiný horký nápoj. Máme pro vás ozkoušený recept na Mléčný čaj s heřmánkem a levandulí.

Čaj dodá vašemu imunitnímu systému tolik potřebnou předzimní podporu, ale také dokáže zázračně hydratovat vaši pokožku.

Mléčný čaj s heřmánkem a levandulí_FEELO

6. CHRAŇTE SE PROTI PODZIMNÍMU SLUNCI

Slunce se může schovávat za mraky, ale některé UV paprsky mohou stále dosahovat a ovlivňovat vaši pokožkou, poškozovat buňky a přispívat k předčasnému stárnutí. Abyste tomu zabránili, používejte v každodenní péči o pleť produkt s SPF.

7. ZKLIDNĚTE ZČERVENÁNÍ POKOŽKY

Zarudnutí může být na podzim skutečným problémem pro citlivé typy pleti a k ​​nápravě je třeba používat velmi jemnou kosmetiku. Měla by obsahovat aktivní látky, o kterých je známo, že zklidňují bolavou pokožku a zmírňují zarudnutí.

Naše produkty s rakytníkem, vhodná pro růžovku a pokožku se sklonem k vysychání a zarudnutí, obsahují ultra jemné složky, které pomáhají zarudnutí zmírnit.

Pleťový krém s rakytníkem_FEELO

Pleťový krém s rakytníkem obsahuje intenzivně hydratující máslo cupuacu, arganový olej a olej z melounových jader.

Zákaznice si krém s rakytníkem moc pochvalují:

  • Nejlepší krém, spravil mi pleť.
  • Konečně něco, co mi pomohlo na pleť.
  • Úžasný krém, jsem velmi spokojená.

8. HYDRATUJTE PŘES NOC

Chcete-li spát, aniž byste se museli probouzet se suchou, napjatou a matnou pletí, aplikujte hustý noční krém, který pomáhá udržovat silnou kožní bariéru a zvyšuje úroveň hydratace pokožky.

Cupuacu_FEELO

Z našeho sortimentu je nejvhodnější Luxusní pleťové máslíčko cupuacu. Párkrát týdně ošetřete pokožku tímto máslíčkem a nechte ji zahalit do aktivních látek zahdržujících vlhkost. Máslíčko také odhalí nádhernou záři pleti.

9. OBLÉKNĚTE SE DO MÁSLA

Sice jsme kvůli chladu zahaleni pod více vrstvami, ale i přesto naše těla touží po péči. Po náročném pracovním dni není nic příjemnějšího, než si dát horkou koupel a zakončit ji masáží kvalitním tělovým máslem. Pro navození správné atmosféry je důležité zvolit příjemnou vůni. Naše máslo s vůní vanilky nebo kakaa voné tak nádherně, že ho budete chtít sníst. Vůně vás pak bude provázet celou noc.

Kakao a vanilka_FEELO

 

10. POSTAREJTE SE O SVÁ CHODIDLA

Celý život nás nosí a i tak na ně často zapomínáme. Abyste měli chodidla hebká jako miminko, musíte jim věnovat trošku svého času a lásky. Naše balzámy na ruce jsou vhodné nejen na ruce, ale právě i na naše chodidla. Mamé na výběr z několika vůní. Nejsvěžejší je však Balzám na ruce s tea tree. Jeho základ tvoří hojivý konopný olej a včelí vosk. Do rána máte paty hebké jako peříčko.

Tea Tree_FEELO

Je něco, co vám v našem seznamu chybí? Dejte nám vědět o vaší podzimní péči. Třeba budete inspirací pro někoho dalšího.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz