Naše cesta

Jedna z prvních přírodních kosmetických firem u nás

Když jsme na konci roku 2017 seděli u notáře a podepisovali dokumenty k založení naší firmy, honilo se nám hlavou asi milion různých věcí - co když se to pokazí, co když se to lidem nebude líbit, co když je to všechno jedna velká chyba? Paní na Krajské hygienické stanice v Brně nám totiž dala takový seznam věcí, až se nám z toho točila hlava. 

 

Na začátku naší podnikatelské cesty nebyl trh přírodní kosmetiky tolik přesycen jako je dnes. Byli jsme jedni z mála, kteří měli certifikovanou provozovnu a všechny naše produkty. Provozovnu máme malinkou, ale úplně novou, krásnou a voňavou. První produkt, který jsme uvedli na trh bylo Tělové máslo s pravou vanilkou. Lidé nám psali jakou má úžasnou konzistenci, jak krásně voní a že by ho nejraději snědli. Přece jen, je v něm esence z vanilky z Madagaskaru a semínka z vanilkového lusku. Jako v té nejlepší zmrzlině ze Sicílie. 

 

Druhým nejoblíbenějším produktem za celou dobu naší existence je Panenský opunciový olej. Náš pochází z Indie, kde není pěstován na plantážích, ale roste volně v přírodě. Je tedy zcela čistý a v bio kvalitě. Na výrobu opunciového oleje jsme se zajeli podívat do Maroka. Je to blíž než Indie. 

Naše zkušenosti

Standa se zabývá kosmetikou, alternativní medicínou a bylinkami od svých dvanácti let, kdy dostal svoji první knihu o léčbě nemocí pomocí přírody. Začal se o bylinky více zajímat a časem si pořídil i kompletní herbář od Jiřího Janči. Ten od Pietra Andrea Mattioliho má na seznamu svých přání. 

 

Dokončením kurzu maséra byl zase o krůček blíž k výrobě kosmetiky. Na trhu nemohl najít kvalitní masážní olej, tak si je začal pro své potřeby vyrábět. Pohrával si také s bylinnými mastmi a tinkturami. I dnes často vyrazí do přírody s rýčem na kořeny bylin. Jeho kostivalová mast je legendární. Nebo tinktura z kopřivy - tu používáme na podporu růstu vlasů. 

 

Na naší zahradě spolu pěstujeme několik bylinek, které bychom časem rádi zahrnuli do našich receptů. Každý rok sortiment rozšiřujeme. Letos máme nově i nádhernou růži stolistou. Dostali jsme ji darem od místní babičky Slávky. Naše růže měla první rok jen pár poupátek, ale o to větší radost jsme z každého měli. Příští rok bude určitě plodnější. 

Naše cesta



Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz